Amikor látod a rendet az égi történésekben, pont olyan, mint évekig álló farakást építeni. Elsőre talán furcsának, erőltetettnek találhatod az analógiát, két okból is. Minek álljon évekig a tűzifa az udvarban? Miért szükséges hozzá valami különleges tudomány? Felpakolom, oszt kész. Nem egészen.

A méterhosszú, hasított fát erdei köbméterben mérik. Aki mázsára vásárol tűzifát, az inkább vizet vesz, meglehetősen borsos áron. Teherautóval hozzák házhoz a megrendelt mennyiséget, ami leborítás után rémisztő méretű kupac hegyomlás. Itt érkezik meg a pakolás művészete. A jó fa évekig szárad. Ahhoz, hogy ezt stabilan, a ledőlés gondolatának felmerülése nélkül megtehesse, jól kell pakolni.

Valóságos művészet, amit persze bárki elsajátíthat. Érdekes, de az erő, bár kell hozzá, önmagában kevés. Az ész is. Egyszerre szükséges szellemiség, lelkület és a karok ereje. A képzelet, a belső látás: a kaotikus, platóról zúdult fatömeget képes vagyok szabályos építménnyé transzformálni.

Réges-régen, egy apró csíki faluban megélhettem ezt az élményt. Valóban az volt. Vendégeskedve igyekeztem odatenni magam, hogy tényleg méltó farakás szülessen. A munkát látszólag tökéletesen kiviteleztük, ez kedves házigazdánk dicsérő szavaival kapott pecsétet: jó.

Lásd meg a párhuzamot: az udvar közepére ömlesztett fa-bérc tudatos munkával alakult rakássá. Az égre nézve talán esetlegesnek tűnik a számos/számtalan égi mintázat. Emlékezz azonban a Kozmosz szó jelentésére. Rend. Ha valahol rend Rend van, az a csillagos ég.

Tekinthetsz spirituális fapakolásként is a Hétrenézőre. Elmúlt hetünkben halmozódott eseményeket leltározzuk és méltó módon helyre tesszük. Saját, valódi helyükre, hogy ott emlékezzünk rájuk. Ennek az is hozadéka, hogy intenzívebben kamatoztatjuk a hatásokat, támaszkodva a strukturált felidézés csodaerejére.

Vezérfonalként mutatja magát az álmok, vágyak megélése, megteremtése. Amikor itt is, ott is hasonló minőség integet, jobb észrevenni és el-, illetve befogadni. A hirtelen elkapott tekintet még váratlanul megpillantott, kellemetlen külsejű koldus esetén sem magas szint. Ha rólad, az életedről, legbelső vágyódásaidról (és nem sóvárgásról vagy gerjedelemről!) beszélünk, a tétel fokozottan igaz.

Magas hangot ütve libbent képbe a Vénusz. Különleges energiákat ébreszt az Oroszlán csillagzatának nemző részéhez érkezve. Olyannyira fajsúlyos, hogy a héten két mesét is kiérdemelt, mert mindentbele-módon még a legmélyebb lelki inspirációidat is mozgósította. Tekinthetsz rá elmúló hetünk „örömkereteként” is.

A benned élő tehetség, született zsenialitásod felszabadítása még közelebb emel ehhez a minőséghez. A Nap és az Uránusz quadrat fényszöge adta kezedbe a szerszámokat, eszközöket. Igen intenzív módon szabadítja fel a géniuszodat, tágítja a lehetőségeidet és kérdőjelezi meg korlátaidat. Tényleg vannak és kellenek is?

A vasárnap emblematikus eseménye az Oroszlán újhold. Nehéz túlzónak tűnő szavak mellőzésével írni róla. Nem csak kiérdemli a felsőfokú jelzőket: hajlamossá tesz, mert másként csorbul a róla író toll. Valódi, múltból fényes jövőbe ívelő fényhidat épít. Már „csak” át kell kelni rajta.

A remény eddig nem gondolt jelentőségéről is olvashattál. Döbbenetes kísérlet igazolja, hogy a remény érzelmének jelenléte 240-szeresére (nem elírás!) növeli a túlélési esélyeidet. Azért is sorsalakító ez az információ, mert mostantól kezdve irdatlanul, elviselhetetlenül magas felárat fizetsz minden alkalommal, amikor lemondasz a reményről. Optimális esetben egyszerűen csak: viszlát, reménytelenség!

Az előttünk álló hét nap úgyszintén izgalmas történéseket ígér. A Merkúr indítja a színkavalkádot. Együtt áll a Regulussal, szemben a Jupiterrel, és a Szűz asztrológiai jelébe is megérkezik. Számos jelzőt ragaszthatsz rá, kivéve az unalmast.

Két szembenállás kap kiemelt figyelmet: a Szaturnusz a Méhkas csillagaival, a Nap pedig – lassanként – a Jupiterrel farkasszemezik. Azért lesz jó olvasnod róluk, mert a kiegészülés és teljességre törekvés más-más módon kínálkozik. A közös bennük: szintemelkedéshez segítenek.

Gondolkodtál valaha is azon, mit jelent az elfogadás? Csomagoltál-e a szóba más, nevezetesen: alacsonyabb rendű minőséget? Csupa kérdőjel. Egy közeli, személyes érintettségű történetből igyekszem kibogozni az elfogadás szálait.

Zsákbamacska is jár persze: két írással készülök még, amik szintén nem köthetők a pillanatnyi kozmikus mozgásokhoz. Egyikük már oly’ régóta mocorog, hogy ideje papírra kijelzőre vetni. Mivel most megígértem neked, ez motivál a kidolgozásra; igyekszem a rendezetlen tartozásokat kerülni.

Jó kis farakást építettünk, ugye? Csodajó héttől köszönünk el, ám a vágyvalósítás továbbra is buzog. A következő hét nem kevésbé inspiráló, tudj róla és élj vele. Nézz az égre, lásd a fényt, olvasd a csillagok üzeneteit!

kép: pixabay.com

alakul a rend

Pin It on Pinterest

Share This