A Vénusz-Sirius találkozó fénye beragyogja az óhét utolsó és az új hét első napját. Egészen különleges energiákkal kedveskedik ez az égi állás. Ha a vasárnapi ebéd jellemzően keseredik a szádban, mert közeleg a gyűlölömhétfő, akkor bizton számíthatsz enyhülésre. Merített papírra nyomott kalligrafikus névjegyet helyez finoman az együttállás tömör, barokkosan díszített ezüsttálcára. Ez persze a belépő hatásosságát szolgálja csupán. Első hökkeneted után vegyük kézbe és olvassuk el, kik ők, mit hoztak a vendégségbe – egyáltalán mit kell tudni közös munkásságukról?

A Sirius a Canis Major, a Nagy Kutya alfa csillaga, az egész égbolt legfényesebbike. A Tejút egyik oszlopa a négy közül (nevesítve: Sirius, Capella, Vega, Antares). Oszlop: stabilitás, tartás, erő. Az Istenek Útját nem vizesedő, két sor téglára pacskolt vályogra vagy gipszkartonra bízták. Zárójel: „amúgy is” az északi égbolt legfényesebb (ragyogó fehér fényű) csillagáról beszélünk. Akivel együtt áll, arra ez a makulátlan fény vetül. A csillagkép a kutya erényeinek magas szintjét szimbolizálja.

Bár a legnépszerűbb háziállatról értekezünk, mégis, engedd meg, hogy megismételjük, mik is ezek. Hűség, erő, szeretet, kitartás. Az a fajta bizalom, ami értelmezhetetlen – és elválaszthatatlan – a szeretet nélkül. Ellentmondásosságában igazán szemléletes példa: számos sanyargatott menhelyi kutya az első adandó alkalommal visszaszökik kínzó, alávaló volt gazdájához. Nem azért teszi, mert ostoba, netán önbántalmazó programok futnak: a gazdi az gazdi. Odaadás, önfeláldozás és – jusson eszünkbe mindig, ha a Nagy Kutyáról besszélünk – játékosság kapcsolódik hozzá.

A vele találkozó Vénusz irányt mutat termékenységednek, lámpást tart a benned élő (alkotó)művész elé. A legmagasabb szintű inspirációk érkezése téged is érint. Nincs az a fejedre ragadt koromfekete kátránysisak, ami miatt a kozmosz kihagyna téged a buliból. A szívből kiinduló-kipattanó, örömkönnyeket arcbőrödre gördítő ihletettségen keresztül ébreszt fel. A legfényesebb csillag ölelkezik össze a szerelem bolygójával. Milyen erőre vársz, hogy a monotóniából, a mókuskerékből, a fásultságból kisimogasson? Nem kiráz, semmi durvulás, ellenben maximális elegancia jellemzi kettejük táncát. Számukra szükségtelen még a normál beszédhangot is megemelni, nemhogy ordítani. Kecses, finom módon ébresztenek rá, hogy nem, valóban mégsem a majomtól származol. Nem a fáról másztál le, kivéve, ha cseresznyét szüreteltél a bejegyzés olvasása előtt. A darwini tételt gyászos angol szóviccel dar-lose-ra fordítják. Miképpen teszik? Olyan minőségű fényt, létörömöt plántálnak beléd, ami egészen egyszerűen kizárja a véletlenüllemásztamafárólamikurvakényelmetlenahátamisgörbedemaradokmertezlogikátlanugyandekitörődikvele jellegű vaskos baromságokat ellentmondásokat.

A magyarság vezérlő csillaga, a legenda/hagyomány úgy is tartja, hogy innét jöttünk. Nyilván több rétűen értelmezhető a kijelentés; ha egy asztronómus (aki a kozmosz csupán fizikai vetületével foglalkozik) kifejti neked, ez miért képtelenség, kerüld el a vitát. Nem érdemes. Lehet, hogy a lényeg mellett sétálnátok el. A Vénusz-Sirius együttállás magas rezgésű fénye a majomeredet helyett a spirituális hazatalálás bizonyosságában is megerősít. Miért jó ez neked? Bármilyen kétkedő, időnként fárasztó(nak megélt) külső hatás észlelése esetén már nem akarsz kakaskodni. Bölcs, szelíd mosollyal engeded meg a másiknak, hogy győzködjön igazáról. Már nem akarsz belemenni, hiszen tudod: méltatlan.

Talán még nem mondtam, de a Siriussal találkozó Vénusz ezt a fajta magas megértést, szertettel átitatott, a szem érzékelésén túl is látó bölcsességet adja emberi kapcsolataidba is. Másképp látod társaidat. Nem akarsz vetélkedni velük, legfeljebb társasjátékban, vagy pingpongcsatában. Puha bársonypárnát kínál egód acsarkodó működésének, most két napig bizton és nyugton megpihenhet. Te is megpihenhetsz. Mert erről is szól a vasárnap és a hétfő. A fényesség egyben föléemelkedést, fokozódó lényeglátást is hoz. Ez pedig segít leválasztani magad a görcsösségről, a terméketlen akaromságról. A feszülést erővé, mégpedig fókuszált, értelmes alkotóerővé transzformálja. Ennél jobb dolog ritkán történhet, mert egyszerre van benne a nyugalom és az inspiráció. Két, látszólag ellentétes vektorú energia lép szintézisre a Vénusz-Sirius kézfogó nyomán. Mágia a javából és még Roxfortba sem kell érte vonatoznod.

kép: pixabay.com

kecsesség, könnyedség, örömmaximum - ez a Vénusz-Sirius együtt

kecsesség, könnyedség, örömmaximum – ez a Vénusz-Sirius együtt

Pin It on Pinterest

Share This