Vízkereszt napja valódi spirituális szakaszhatároló. A sorok között olvasva igen kifinomult és felettébb hasznos bölcsességekre hívja fel a figyelmet. Amennyiben tudsz róluk, jóval könnyebben jutsz ötről hatra a következő időszakban. Felismered a jeleket és nem követed el a „szokásos” hibákat. Már ha boldogulni szeretnél. De ki nem?

Vízkereszt napján sokan óvatos, az eget kémlelő tekintettel sétálnak a zsúfolt, sokemeletes házak között. Január 6-án azonban kevéssé az eső, a hó, vagy a felhők év elejei gomolygása érdekes. Aznap szokás leszedni a karácsonyfát a hagyomány szerint. Ennek gyökerei régre nyúlnak vissza. Az ordas tahóságé, amivel a csupasz, tűleveleit kopaszodó, a végelgyengülés határán álló csernobili sünként hullató fenyőhullákat kihajítják az ablakon, hogy a szabadesés juttassa valahova alantra, a nyákos aszfaltra – nos, ez az elmúlt pár évtized suttyó vadhajtása. De te ilyesmit úgyse tennél. Neked az ég mást mutat, mégpedig ilyesformán:

Vízkereszt napja tesz pontot az adventtel kezdődött karácsonyi időszakra. Az ősi hagyományból vette át a kereszténység, így tudnod kell: nem puszta vallási szokást követsz. De minden vég törvényszerűen egy másik új kezdete. Nincs ez másképp most sem:

Farsang. Vízkereszttől húshagyókedd éjfélig tart a híres-nevezetes farsangi szezon. Ami többről szól maskaránál, fánkzabálásnál és a kavalkádra hivatkozó tivornyázásnál. A kulcs, amivel tévedhetetlenül különbséget tudsz tenni valódi, működő mágia és csupasz babona között – szokásosan benned van. Pár dologra ügyelj csupán:

Csak azt tedd meg, amit jó szívvel meg tudsz és akarsz is. Farsang idején sincs helye kényszer(esség)nek.

A jelmez játék. Az élet nem álarcosbál. Bár ilyenkor a környezet számos tagja hajlamos lehet rá, ne állj be a sorba. Ne akarj másnak látszódva átverni őt. Vagy, aki vagy. Légy büszke önmagadra, tarts bárhol is utadon.

A mulatság az öröm kifejeződése. Az öröm mindig létöröm. Mint ilyen, a Vénusz égisze alatt fényeskedik. Akihez egyúttal a harmónia és az arany középútra hangolódás is tartozik. Éppen Vízkeresztkor áll együtt a planéta a szeretet talán legerősebb égi csillagával, az Antaressel (https://ladonyijanos.hu/venusz-antares-hetvegere/

). Őrizd magadban az emlékeztetőt:

A vigasság és a móka jó. Nincs szükség szélsőséges tombolásra, önmagadból való kiforduló kivetkőzésre. A tél idejét éljük. És bár a világos órák és percek száma bő két hete, a téli napforduló óta növekszik, jelenleg ebből még keveset észlelsz. De csak a szemeddel. Ennek ellenére tartsd észben: a tél nem az ellenséged. Épp oly’ természetes, mint a madárdalos-illatos május és a színorgiát hozó érett október.

Játssz, de ne verj át. Se mást, de legfőképpen önmagadat ne. A következő negyven nap erről (is) szól spirituális értelemben, a csillagok fénytükrében.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This