Mélyből a magasba. Alulról a csúcsra jutni, avagy a szolgálólány/szegény fiú elnyeri méltó jutalmát és tisztán látod a boldog végkifejletet. Ha nem erre lenne programozva szívünk, lelkünk, sőt: agyunk és idegrendszerünk is, nem írnák ilyen séma szerint a forgatókönyveket és a sikerirodalom sokmilliós bestsellereit. Ez van, de ez a vanás jó. Nagyon jó.

Legmélyebbről a legmagasabbra. Imádjuk a drámai íveket. Magával ragadó, amikor a hős annyi veszedelmen, megpróbáltatáson át küzd, törekszik a célja, az álma, a szerelme felé. És végül eléri a beteljesülést. Szeretjük a leg-eket, a legszebbet, a legjobbat, a legmegindítóbbat. A ma értékválságos, nihilt istenítő korában kulcsfontosságú mindezzel tisztában lenned. Korábban írtam már róla:

https://ladonyijanos.hu/te-vagy-a-fohos/

valamint itt is:

https://ladonyijanos.hu/hos-vagy-hos-vagy/

Minden önreklám nélkül: érdemes felfrissítened, visszaolvasnod őket. Mindkét írás vegytiszta lélekbalzsam, avagy spirituális szívgyógyszer. Ma egy kicsit más oldalról közelítünk be:

Mély, alsó-belső energiáid érted vannak. Apropó: vannak és kész. Tényleg. Ha most csóválod a fejed, akkor a következők egyike lehet igaz rád:

Nem tudtál róla.

Nem nevesítetted őket.

Nem is feltételezted, hogy van neked olyasmid.

Van, él, létezik. Benned, bennem – mindannyiunkban. És most kiegészül egy bőséges kosárra való bölcsességgel. Erő és tudás együtt pedig hegyeket mozgat, meg még egy jó csomó mindenre tesz alkalmassá.

Jupiter. Ő a mai főszereplőnk. Tudás- és bölcsességbolygó. A Naprendszer égi vándorai közül méltán az egyik legnépszerűbb. Jó hírét okkal érdemelte ki. Július 28-tól pedig együtt áll a Cet égi egyenlítői csillagképének legfényesebb, alfa ékkövével. Ő a különösen csengő névvel megáldott Menkar csillag. Innentől kezd még érdekesebbé válni a történet.

A pokol kapuja. Ezt a bugyuta, finoman szólva is ostoba kifejezést olvastam, mikor a Nap járt itt az égen. El sem tudom képzelni, miféle begombázott, dizájner tudatmódosítókkal kiütött elmével és lélekkel lehetett ilyesmit összeböfögni. De méltatlankodás helyett tegyük tisztába a dolgokat.

A Cet szája. A Cet orra. A Cet feje. Ezek bármelyikébe belefuthatsz, ha a Menkar után kutatsz. Jómagam arra jutottam: a fején van. A koponya valamennyi érzékszervét képviseli a maga módján. A Cet testéhez viszonyítva markánsan formálódik meg: magasra tör. Éppen és tűpontosan a Fiastyúk (másik nevén Plejádok) csillaghalmaza felé. Hét, szabad szemmel is látható csillag alkotja a teremtés és esszenciális termékenység fényábráját. Szokásos volt az Istenek Szerelmi Fészkének is nevezni. Ennek oka egyszerű és szép: itt keresztezik egymást a bolygópályák. A régiek megfigyeléséből levonták a – helyes – következtetést: a teremtő erők ezen a szentelt ponton lépnek nászra. És igen, ide tekint, ide fordul, erre tart a Cet feje és minden, ami ezen a buksin helyet kapott. Jelen üzenet számodra hét rövid tőmondattal fejezhető ki:

Halld meg!

Lásd élesen!

Szagold ki!

Mondd ki!

Hidd el!

Értsd meg!

Érezz rá!

Mire is? Amiért itt vagy. Ami a magasabb vágyad, álmod, célod. Túl a hétköznapokon, a létfenntartás mindennapi malom-energetikáján. Alsó-belső erőid így, bölcsességeddel ötvözve hajtanak, emelnek felfelé. Nem is rövid ideig: egészen október 10-ig tekinthető egzaktnak a Jupiter-Menkar találkozó. Bár a Jupiter közel tucatnyi év alatt kerüli meg a Napot, ez a tempó nem lenne indokolt. Alapesetben.

Retrográd, azaz látszólagosan hátráló mozgás. Ez okozza, hogy közel két és fél hónapig ölelkezik össze a Jupiter a Menkarral. Azaz: a szeretet bölcsességének égi vándora – nem is olyan sokára – hátrálni kezd. Ezt lassulás, majd némi egy helyben állás előzi meg. Emiatt extra hosszú ideig élvezi a Cet fejének és a hozzá kötődő égi érzékszerveknek a remek társaságát. Ahogy te is.

Mindegy, mit vetít a híradó. A régi sláger ma is igaz. Ma érvényes csak igazán.

Ne add alább. A legmagasabbnál semmiképpen sem. Erre is emlékeztet a Fiastyúk felé néző Cet-kobak. Ez az energia ad bölcsülést és mutat valódi perspektívát, túl a létfenntartáson. És végül az alapigazság, amit mindenkor és bármikor elővehetsz:

Magasba nézve a mélybe süllyedés nem kap(hat) teret. Vagy ez, vagy az működik. Valóban ennyire egyszerű.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This