A Plútóval az elmúlt időszakban több jelentős dolog is történt: tavaly ősszel az Ekliptika alá merült, idén április végén pedig a Földről szemlélve látszólagos hátráló mozgásba kezdett. Ez a retrográd haladás ért most véget: Hádész planétája közel fél évnyi tolatást követően újra előrefelé tart. De mit is jelent mindez az életünkben? Mostanság sokan jósolnak újra és sokadjára világvégét, békaesőt és egyebeket. Gyanítom, hogy ezek a jóslatok hasonlóan nem teljesülnek be, mint korábbi társaik. Az több mint valószínű, hogy az igen közeli jövőben radikális, gyökeres (figyelem! klasszikus plútói értékek) változások köszöntenek bolygónk lakóira. Ezek értelmezése egyéni, így előfordulhat, hogy valaki személyes Armageddonnak éli meg a történéseket. Jellemzően azok kerülhetnek ilyen helyzetbe, akik tehetetlen bábként, a sors szeszélyének védtelenül kitett, dobálódó flippergolyó attitűdjével élik az életüket. Ez nem baj, sőt! A mostani időszak kitűnő ébredési lehetőség; oly’ sok Csipkerózsika nyithatja végre föl szemét, hogy az eddig üveges tekintetben megjelenjen a fény és a csillogás.

Igen, a Plútó és a Szaturnusz közelít egymáshoz. Igen, ez nem egy piskóta-analóg hatás, de nem azért történik, hogy nekünk rossz legyen. Erről az égi helyzetről még többször fogok írni, mert tényleg és vitathatatlanul jelentős. A forduló Plútó segítségével olyan mélyreható változásokat tudunk eszközölni életünkben, amiknek talán a korábbi zsanérok a helyéből kiforduló ajtó miatt kárát látják, ám mégis magasabb szintű megoldást eredményeznek életünkben. Emlékezzünk: a Bak asztrológiai jelében járó Plútó a saját eszközkészletével kompatibilis módon a fejlődést, az előrehaladást, az emelkedést szolgálja. Ja, hogy ez nem mindig komfortos? És ki mondta, hogy mindig mindennek annak kell lennie? A komfortzóna az a hely, amit érdemes önként elhagynunk, megválasztva annak helyét, idejét és módját; azaz szokták azt is mondani: jobb ugrani, mint megvárni, hogy lökjenek.

A csillagos égre tekintve a Nyilas ábráját szemlélhetjük (többek közt) a Plútó égi hátterében. Tudás, bölcsesség, és fényesedés – a szó legnemesebb értelmében. Lehet, hogy nem pont úgy jutunk ebbe az állapotba, ahogyan azt előre elterveztük, de mégis célt érünk. Az Univerzum hiba nélkül való rendszer. Azt a saját szűrőnkön keresztül, agyunk és egónk torzító lencséin át ítéljük meg, mi nekünk a jó. Higgyük el: ezt az égiek nálunk sokkalta jobban tudják. Ha a két forgatókönyv eltér egymástól, általában a kozmikusan íródott érvényesül, ez pedig csak segítheti a földi vándorokat. A másik csillagzat, amiről feltétlenül szólnunk kell, az a Sas. Az itt járó Plútó az emelkedés, a szárnyalást és az égbe ragadás minőségét hozza el igen intenzív módon. Adalék, hogy ez a fényábra a révülést és a meditációt is stimulálja: ilyen állapotban is születhet életváltoztató döntés, elhatározás; így jó, ha időt és teret szentelünk az elcsendesedésnek.

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This