2018. máj 17. 0

Szépítünk, emelünk

Pénteken lehetőségünk van kapcsolati vonalon emelkedni, rálátni, milyen értékeket kapunk a másiktól és ezáltal stabilitást hozni, avagy a meglévő biztonságot erősíteni az egymáshoz fűző szálak szövevényében. Ezen a napon egzakt a Bika jelében járó Vénusz és a Bakban látszólag hátráló Szaturnusz trigon fényszög kapcsolata. A trigon mindig emelkedést, jobbá tevést jelent; azt az erőt, amivel a lehető legjobbat hozzuk ki abból, ami van.

Mindkét planéta földes jegyben jár, így az emelkedés automatikusan erősíti meg a biztonságot és egyben a termékenységet is; így válik még gyümölcsözőbbé egy-egy emberi kapcsolatunk. A felfelé húzó erőket segíti meg a Tejút-érintettség is: a Szaturnusz az Istenek Útján halad régi jó szokása szerint lépésről lépésre, a Vénusz pedig most hagyta el a Kos csillagképének Tejútra néző fejét. Lássuk meg a fényt társunkkal való együttműködésünkben, még akkor is, ha néha teljes sötétségnek gondoljuk annak minden kilátástalanságával együtt a vele való zöld ágra vergődést.

Tanításként jelenhet meg az az indulat, amit a másik viselkedése, mondatai képesek kiváltani bennünk. Ez a zsigeri, ösztönös belső mozgás mutatja meg, mennyire vagyunk távol saját belső középpontunktól. Emlékezzünk, a Szaturnusz csillagképi értelemben a Kígyó Farkánál jár, ami az ösztönerők uralását és kézben tartását jelképezi. Társunk helyzetbe hoz, beavató élményeket ad, amik által, helyesebben és pontosabban fogalmazva a rájuk adott válaszreakcióink által tudhatunk meg többet önmagunkról és nemesedhetünk, miután elcsíptük a higanyt, amint kontroll nélkül kúszik fölfelé.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!