Egy napfelkelte, amire mindig emlékezni fogsz. Talán az évekkel korábbi látványa ad erőt, hogy felmondj egy sz@r kellemetlen munkahelyen. A gyereked csimpaszkodása. Már rég komisz kamasz, de emlékszel, hogyan csimpizett. Ha nem lépnéd meg, „csak úgy,” magadtól, a beléd kapaszkodó karok-lábak emlékeztetnek és erőt adnak.

Érzelmek, amik az esemény megtörténte után tovább élnek benned. Évekig, évtizedekeig. És nem csak úgy, mint lementett fotó valahol, a merevlemez poros sarkában. Régebbi iskolán nevelkedetteknek: az előszobaszekrény felső polcán hátra csúszott albumra gondolj. Az uncsi rokonokkal teli, szájhúzós ballagásra, amikor ment a hasad és szúrt a blúz, mert a címke kamuzott és bizony műszálból varrták. De az ide kötődő emléklenyomat ereje máig élesztő jelleggel kelt benned erőket.

Mert valójában megújulni csak szívből lehet. Az érzelmek erejére építve. Amikor csak az agyadra hagyatkozol, előbb vagy utóbb zsákutcában találod magad. Az érvek és a racionalitás ugyanis nem ad kellő oktánszámú érzelmi üzemanyagot. Eldöcögsz vele, de emelkedőhez érve csődöt mond, a gyorsítást pedig nem bírja.

A lélek szintjéből kiinduló fényes, új kezdetek köszöntenek ránk csütörtökön késő este. A Nap és a Hold együtt áll a Skorpió asztrológiai jelében. A tűpontos találkozó 22 óra 14 perckor történik meg, ez az újhold egzakt ideje. A szenvedély ereje segít lendületet venni, azaz belülről indul ki az új kör.

Ez azonban igényel tőled egy kis munkát. Készen kell állnod érzelmi hullámaid megélésére. Ez elengedhetetlen a hullámlovaglásnál. Bár nem űzöm ezt a sportot, de kizártnak tartom, hogy bármely szörfös vágyná a tükörsima óceánt. Éppen a – kissé kiszámíthatatlan – hullámok adják a játékot, az izgalmat. Az élet sava-borsát.

A csillagképi háttér színezi ki amúgy ősziesen gazdagra az újholdat. Az Angyali Szűzből éppen kilépő Nap és Hold szárnyas égi segítőink erejét hordja magában. Összeálló képkockák, váratlanul befutó, valójában nagyon várt történések bekövetkezése valószínűsíthető.

A Nap útján, az Ekliptikán a két égitest a Mérleg csillagzatának múlt serpenyője felé tart. Érdekes paradoxon: a múltból tanulva újulsz meg istenigazából. Ítéletesség nélkül. Ebbe az is beleszámít, hogy már nem tekintesz magadra áldozatként. Akkor is, ha olyan dolgokat éltél meg korábban, amit – nyilván már csak egykori – ádáz ellenségednek sem kívánnál.

A múlt látása, ismerete erőt ad. Nem csak azért, mert „én túlélek mindent.” Ez is jó, persze. De nem elég, messze nem. Ennél sokkal többre vagy hivatott. Célozz magasabbra, mert e nélkül nehéz odajutni. Az előre vivő út a hátad mögül kanyarodik. Nem meghatározó (determináló) a jövőd szempontjából. Inkább megengedő, elősegítő (predesztináló). Jöttél valahonnan. Amint nem tagadod, máris gyökereket kapsz. Az irányról te döntesz.

A csütörtök késő esti újhold hozhat álmokat is. Magyarán: megálmodod a jövőd. Éppen ezért – ha egyébként nem tennéd – most különösen jó, ha készítesz magad mellé tollat és papírt. Ha és amikor megébredsz álmodból, hamar írd le a kulcsszavakat. Könnyen meglehet, álmaid kincseskamrájából teli marokkal jössz vissza. Ez pedig álmodott, vágyott jövőt épít.

kép: pixabay.com

újhold és ragyogó csillagok mutatják utad álmaid jövője felé

Pin It on Pinterest

Share This