A tiszta, őszinte kommunikáció ereje felbecsülhetetlen. Tisztító hatása ordas, kimozdíthatatlannak hitt dugulásokat képes átjárhatóvá tenni. A legszebb az benne, hogy nem kell megfeszülnöd. Nincs teljesíthetetlen feltételrendszer. Az átjáró csak kívülről tűnhet szűknek, valójában több katedrálist egyszerre tudnál átvinni rajta úgy, hogy még zsonglőrködhetnél is velük. Ez pedig nem más, mint a tiszta közlés szándéka. Ami bárki számára elérhető, mégsem minden fán terem.

Ahhoz, hogy valóban és torzításoktól mentesen érjen célba mondandód, elsősorban te kellesz. Tudnod kell érdemes, mi is az, amit át szeretnél adni. Másodsorban. Mert mindezt megelőzi a másik megértésének, az ő üzeneteinek dekódolására való nyíltságod. Vaskalappal, szemellenzővel szócsővé, trombitává, olcsó utcai rikkanccsá silányulsz, az meg kell neked?

Nem vagy magadra hagyatva. Mint szokásosan, most sem. Az égiek veled vannak, mégpedig egy veretes jegyváltás formájában. A Merkúr éppen Valentin napjának késő estéjén érkezik meg a Vízöntő asztrológiai jelébe. Zárójel: a szerelemesek napja tehát kevéssé alkalmas a hazudozásra, a rövid távú, kampányszagú, de elhangzásakor a szellentés tartósságával mérhető futamidejű ígérgetésekre.

A Vízöntő Merkúrról nemrég olvashattál. Szinte ismétlés, de mégsem. A naptári év legeslegelején, január másodikán röppen fel a róla szóló írás. A majdnem róla szóló írás, mert Hermész planétája akkor (is) valóban átlibbent a Bakból a Vízöntőbe. Ám a sors kereke forog, a párkák szövik a szálakat, a Merkúr meg gondolt egy merészet és elkezdett hátrálni. Legalábbis Földünkről nézve. Ez az a rettegett retrográd, de nyugi, már vége. Ennek is köszönhető, hogy újra elérte a Vízöntő jelének küszöbét. És már nem tököl és hezitál.

Határozott, áradó energia testesül az egyértelmű, ködösítéstől mentes kommunikáció felé. Hagyjuk már, hogy egymást vezetjük meg, ez nem május elsejei móka a zsákbanfutás után, lángosevő verseny előtt. Meg kell jegyezni, szuper ötletek úgyszintén érkeznek, mert eddig eltúlzottan az eszmecserélés kapta a figyelmet.

Régebben tettem ígéretet pontos adatok gyakoribb közlésére. Néha eszembe is jut, ennek gyümölcseként kürtölöm ki: március 10-én lép tovább a Halakba a Merkúr. Nem sokkal a valódi tavasz, a kikelet kezdete előtt.

Segítséget nyújthat, plusz megértési támaszt kínál a januári bejegyzés felfrissítése, ezt idemásoltam:

„Tiszta vizet a pohárba.

Játsszunk nyílt lapokkal.

Le az álarcokkal.

Ezer és egy mondás él csodás nyelvünkben az őszinte és tiszta kommunikációról. Legtöbbjükkel egy aktust írunk le. Mit kell tenni ahhoz, hogy – végre! – torzításoktól mentesen cserélődjön az eszme; hogy szabadon szárnyaljanak a szavak.

Minden mondás, a legközhelyesebb, agyonpufogtatott örök igazság is valódi magvakat rejt. Bölcsességből faragott, igaz(i) értéket, „csak” és legfeljebb a rárakódott szmötyi miatt nem vesszük észre.

Vasárnap, a reggelizőasztalon nem csak finom kávé és illatos, szilvás-fahéjas téli tea gőzölög. A Merkúr egy vaskos kancsóból tiszta vizet önt mellé. Éppen ekkor érkezik meg a Vízöntő asztrológiai jelébe. A váltás tölti meg tartalommal a – talán éppen – üres mondásokat.

Vízöntő Merkúr – az egyik legszebb, ám minden bonyodalomtól mentes égi energetika. Nincs mellébeszélés. Viszlát, kamu. Szemek összekapcsolódnak, szavak igazat mondanak.

Január másodikától február közepéig, Valentin napjáig tart a Merkúr aktuális szeletben tett útja. Csavar azért itt is akad: rövid ideig hátrálni fog.

A retrográd Merkúrtól nem kell félnetek, jó lesz. Rámutat, rávilágít, melyik blökit kell még kihantolni, mert a sírjára ültetett petúnia- és facélia tövek ellenére bizony szaglik rendesen. Erről azonban a maga idejében külön mese szól.

Könnyen gördülő, egyenes szavakat formál a Vízöntő Merkúr. Mert megérted: legjobb, ha maga a szándék is sumákolástól mentes, tiszta és egyenes.”

kép: pixabay.com

a világos gondolkodás és a tiszta kommunikáció valóban gyümölcsöző

Pin It on Pinterest

Share This