Ó jaj. Szegény kis korlátolt Szatykó csütörtökön döccen a Vízöntőbe és ugyan vajon micsinál ottan? Ha ilyesmi gondolat ébred benned, avagy – ezt persze ne adja a Jóisten – másoktól hallasz hasonló sületlenséget, aktiváld a kétfül-módszert: egyiken be, másikon ki. A tények: valóban, december 17-én lép át a Bak zodiákusából a Vízöntő cikkelyébe a Szaturnusz. Régi képem hozzá amúgy vargamiklósosan: otthonról hazafelé, hiszen uralmi helyzetből uralmi helyzetbe jut. A Bakban monopóliumot élvez, a Vízöntőben az Uránusszal társulásban uralkodik, ebből következően intenzívebb módon hat a földi vándorokra. Emberi léptékünkkel mérve meglehetősen hosszú ideig talpal a Vízöntőben; majd csak 2023. márciusának első napjaiban áll tovább a Halak szeletébe. Pár napja már beszéltünk a két bölcsességbolygó, a Szaturnusz és a Jupiter Vízöntőbe érkezéséről. Javaslom az ott írtak felfrissítését, mielőtt belevágunk a konkrétumokba.

A gyűrűs bolygó a tapasztalatokat sűríti bölcsességgé; olyan esszenciát teremt, amibe megéléseink fényét koncentráljuk. Adott esetben ennek egy cseppjével képesek vagyunk válságos szituációkat kezelni. Itt az egyik lényegiség: a múlt nem bezár, nem egyre korlátoltabb, rigolyásabb vénembert/öregasszonyt formál belőlünk. De akkor mégis mit? Olyan csillagszülöttet, aki a megéléseit elraktározta, mindet a maga helyre. A szintézis után óhatatlan, elkerülhetetlen a tisztulás és a felszabadulás. Miután megértetted, miért történt egy-egy jelentős életeseményed, automatikusan felkönnyülsz. Magas szinten működtetve energiáidat már nem akarsz újra és újra ugyanabba a pocsolyába belelépni, ám évek múltával sem keseregsz az egykor megázott szarvasbőr cipődön. Tanultál belőle, értékes tapasztalatot szereztél, ami által szabadabb vagy, hiszen egy bizonyos élethelyzetről már rendelkezel mintával, ennek birtokában él és működik a képességed jobb minőségű, számodra ideális válaszreakciókat generálni.

A Vízöntőbe lépő Szaturnusz rámutat a végtelen/korlátlan voltodra is. Nyilván ennek egyik szála önmagadban ered, mint egyetlen korlátozó tényező; így élesebben, markánsabban jelenik meg, ha önsorsrontasz. Ne tedd. A tudás szabaddá tesz. Ez az alapelv most leginkább a valódi, nem papírhoz kötődő bölcsességről szól, ami benned van, ami belőled indul ki és amiért a múltban bizony megdolgoztál; „nem a legyek hordták össze,” ahogy egy régi mobilszolgáltató-reklám taxisa mondta. A szaturnuszi besűrített fény árasztásának ideje érkezett el. A fény egészen egyszerűen a szeretetet jelenti. Ne zárkózz be. Ne csukd be a szíved. Igen, lehet, hogy pillanatnyilag, mikor ezek a sorok íródnak, érvényben van olyan jogi rendelkezés, ami kihat az időben való mozgásodra és arra is, hány társaddal lehetsz együtt, de a kozmikus törvények minden földi, írott fölött vannak. Nem biztatlak a szabályok áthágására – ahogy eddig sem tettem, most sem. Ellenben tudd: világunk nem úgy alkottatott meg, hogy abban csorba és lemondás legyen a pillanatnál tovább. Találd meg az útját és módját a fényed, a szereteted árasztásának; annak, hogy összekapcsolódj másokkal és ez a rendszer egy élő-lüktető energiaáramlássá alakuljon. Emlékezz: a kecske gyomra telítődni tud a káposzta életben maradásával szinkronban. A Vízöntő erőtere váratlan, szokatlan, korábban nem tapasztalt és sokak számára meghökkentő megoldásokat is kínál. Találj rájuk, használd a múltadban megélt tapasztalatokat a jelenben való értékteremtésre, ezzel pedig a jövődet fényesíted.

u.i.: igen, ismerős lehet már a cím, márciusban egyszer járt itt a Szaturnusz, de kisvártatva hátrálásba kezdett. Az akkor írtakat itt tudod visszaolvasni.

kép: wallpaperup.com

Pin It on Pinterest

Share This