„A gyors felfogóképesség csodás adottság. Amikor átlátod a folyamatokat, felismered a mintázatokat és fürgén döntesz – kitűnő. Ki ne vágyna erre a képességre? Az élet minden területén hasznos ajándék. Az aktuális jó hír erről az elképzelt varázsköpenyről szól. Mert egy kicsit mindenki és bárki magára öltheti. Ha úgy tetszik: kozmikus nyílt napok veszik kezdetüket.”

Ezzel a bekezdéssel indítottam április 29-én az Ikrek jelébe megérkező Merkúrról szóló bejegyzést. Nem véletlenül citáltam ide: június 13-án, hétfőn délután (ismét) megérkezik a bolygó az Ikrek asztrológiai jelébe. Nem, nem húzta az impróban a mérgezett egér szerepét és nem gyorsult fel hiperűrtempóra. Egyszerűen csak történt vele egy s más az elmúlt hetekben.

Milyen kalandokat élt meg a planéta? Avagy a kérdés helyesbítve: milyen mozgást végzett a bolygó – és a te életedben milyen energiaszálakat mozgatott ezáltal meg? A dőlt és vastagabbal szedett szövegek az aktuális tudósítások linkjeit rejtik, rájuk kattintva-koppintva fel tudod idézni őket.

Megérkezett az Ikrek jelébe, azaz hazatért, hiszen itt uralkodik. Jó, még a Szűzben is. De – abszolút szubjektív módon – itt egy tücsökzokninyival jobban érzi magát. Lubickol, házibulizik.

Nem sokkal ezután gondolt egy merészet és visszafordult. Megkezdte a „rettegett retrográd” időszakot, sokak – teljesen alaptalan – rémületére és kevesebbek nagy-nagy örömére. Miben is segített? Rátalálni a megértésre és a kimondandó szavakra, mégpedig olyan helyzetekben, amik vissza-vissza tértek, ám eddig nem boldogultál velük.

Teltek-múltak a napok és egyszer csak a Bika asztrológiai jelében találták derék Merkúrunkat. Egészen eddig ballagott vissza, de még érdekesebb is történt vele: a Fiastyúk csillaghalmazához érkezett el. Az esszenciális teremtés és termékenység pontjához. Halk zárójelbe teszem: amit itt olvasol róla, az most, a hétvégéből jövő hét elejére fordulóban is igaz lesz; ismét itt kocog.

Megvilágosodás. Együtt is állt központi csillagunkkal, a Nappal. Igazi fényt adó, rálátást és magasabb megértés szülő erőtér volt.

A tavasz csak telt és kerekedett és egyszer csak beköszöntött a június. Alig telt el egy kicsike idő a hónapból, a Merkúr (a félősök szerint: végre!) fordult egyet és ismét direkt irányba kezdett haladni.

Most pedig újra kopogtat otthon, azaz – körön belül ismét – belép az Ikrek zodiákusába. Egészen július 5-én reggelig itt is lépdel majd.

Íme, az első alkalomkor írtak – az első bekezdést kivéve, mert azzal indítottunk. Legyen így kerek az Ikrek-Merkúr keret!

„Kit illet ezért hála és köszönet? A Merkúr a felelős buli főszervezője. Gondolt egyet és hazament. Mert minden partik legeslegjobbika a házibuli. Őmerkúrsága pedig április 30-ra hirdette meg az Ikrekbe való hazatérés örömünnepét. Minden igazi bulit este/éjjel tartanak, ehhez igazodik Hermész planétája is. A szombati nap még éppen csak kezdetét veszi és máris átlép Bikából az Ikrekbe.

Házibuli, mert hazatérés. A Merkúr – a Szűz mellett – az Ikrekben uralkodik. Személyes és végtelenül szubjektív véleményem szerint az Ikrekben még Merkúrabb; ez egy mókusbajusszal közelebb áll hozzá, mint a Szűz.

Érdekes hetek veszik kezdetüket. Mert nem kocog végig a harminc fokos szeleten jó szokása szerint. Egyszer csak lelassul, majd hátrálni kezd. Olyannyira, hogy május 23-án vissza is táncol a Bika zodiákusába. Mind a fordulat, mint a visszalépés külön mesét kap majd. Most az Ikrekbe toppanás a lényeg.

Felkönnyülő kommunikáció, tisztuló tudat, erősödő szabadságvágy. Ilyen minőségek húrját pendíti benned ez az égi mintázat. Mit kell tenned ahhoz, hogy a lehető legtöbbet a lehető legjobban hozd ki belőle? Légy könnyed. Magadhoz mérve mindenképpen; nem biztos, hogy a Balettintézet végzőseihez kell mérned libbenéseidet.

Nyitottság és érdeklődés. Szemellenzők, ólomsapkák kukázása. Akad pár dolog, amit megtehetsz az eredményért. Azért, hogy mind több jó minőségű beavató felismeréssel gazdagodj. A dőlttel szedett két szó alatt azt értem: nem kell traumatizálni magad ahhoz, hogy egy életre bevéss valamit. Ikrek Merkúr idején ügyesen figyelve, dekódolva a dolgokat, célt érhetsz. A megszerzett ismeretből valós, mély tudást vagy képes ötvözni. Ez az alkímia folyik a könnyed, lebegős háttér mögött. Ahogy az élet bármely szegmensében, itt is igaz: a legjelentősebb folyamatok a közönség szeme elől rejtve történnek. Te már tudsz róla. Innentől egyetlenegy döntés kérdése, hogy használod-e ezt a morzsát.”

kép: pixabay.com

pezsgés a köbön – ez is Ikrek Merkúr sajátosság

Pin It on Pinterest

Share This