Amikor birtokodban van az asztroszkópod egy velős elemzéssel, rengeteg minden könnyül fel számodra. Oly’ sok – esetleges – bizonytalanságra tehetsz végérvényesen pontot, hiszen látod, merre vezet az utad, megismerted nem csak önmagad, de sorsod főbb vezérlő energiáit. Ami egyik oldalon könnyebbséggel ajándékoz meg, a másikon felelősséggel ruház fel: innentől kezdve nem majomkodhatsz.

Persze, megteheted, mert most is igaz, hogy szabad akaratod nem írható felül senki és semmi által, de itt már nagyobb kupac zsetont tettél a rulettasztalra. A felelősség és annak vállalása nem teher és nem cipelni való krumplis zsák: hátat egyenesítő és jellemet csiszoló-acélozó minőség, erről itt olvashatsz bővebben.

Az elemzés és a képletismeret kétélűsége tehát segít; hasonlóképpen terel életed útján, mint felfestések az aszfalton. Nélkülük is tarthatod az irányt, de jóval több figyelem, koncentráció, szemdüllesztés szükségeltetik hozzá.

Egy-egy égi helyzet ismerete jó, hasonlóképpen ahhoz, amikor térképpel a kezünkben (telefonunkban) kirándulunk. Ez a térkép mindenkinek ugyanúgy mutatja meg a földutat, a kavicsos ösvényt, a patakot, a szirteket és a gyümölcsöst. Az idők hajnalán pár évig tájfutó is voltam, imádtam. Egy verseny úgy nézett ki, hogy a térképre rajzolt ellenőrző pontokat a megadott sorrendben fel kellett keresni, ott pecsételni és végül célba érkezni. Teljes szabadságot kaptunk az útvonal megválasztásában, de a pontok sorrendje szent volt. Ha nem tartottuk be, diszkóztunk. De nem tükrös gömb alatt tuc-tucra: diszkvalifikáltak.

Képlettel kezünkben hasonlóképpen működünk: látjuk mindazt, amit a többiek, akik úgyszintén olvashatják a szintvonalakat és a színek kódrendszerét, de az ellenőrző pontok még precízebbé teszik a haladásunkat. „Sima” túrázóként is jókat járhatunk, de önmagunk legjobb teljesítményét spirituális tájfutóként bonthatjuk ki, amikor a jelen égi állásokat el tudjuk helyezni saját képletünkben. Így rajzolódnak ki a kerülők- és tévutak nélküli haladás lehetőségei.

Lehetőségei, mert a tájfutó analógiát folytatva helyettünk senki a világon nem fut le egyetlenegy métert sem, az ránk „marad,” azaz a mi lehetőségünk és ajándékunk. Emlékezzünk, az életházak az életterületeket jelentik, ahol a cselekvés, illetve a motiváció megjelenik. Képletünket ismerve beültethetjük saját helyére az aktuális csillag- és bolygópozíciókat, láthatjuk, melyik házban „tranzitálnak,” azaz fejtik ki hatásukat. Ez a tudás emel a túrázóból tájfutóvá és így tudjuk még precízebben kiaknázni a kozmikus lehetőségeket.

Figyelem! Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek szükséges megismerni a születési ábráját és annak jelentését. Nyilván ez egy utópisztikusan optimális állapot lenne, de ma nem látom realitását. Számos emberrel találkoztam, akinek halvány fogalmuk sem volt az asztroszkópjukról. Mégis, ösztönösen, önmagukhoz, belső értékeikhez oly’ közel tudtak maradni, hogy életüket minta- és példaszerűen élték-élik. Számukra inkább csak megerősítés lehet, de nem égetően fontos, hogy lássák, hol járnak az ő képletében a bolygók.

A cím második kérdésére, hogy ha ez így van, miért nem írok a házakról és az ott tranzitáló bolygók jelentéséről, a válaszom az: mert az már – értelmezésem szerint – beavatás-elvétel lenne. Amikor ismered a képletedet, azt is tudod, számodra mit jelent az oda megérkező Mars példának okáért. Jó tudnod, hogy jön, de hogy neked mit jelent – azt nem én mondom el, mert a te valóságodat neked kell megteremtened.

Minél többször végzel ilyen „munkát,” annál mélyebben tudatosítod, vésed be alapenergiáidat születési ábrád tanulmányozása során. Nem baj, ha semmilyen előképzettséged nem volt, sőt. Egyre több gyakorlati leckén keresztül, a tranzitok hatásának tapasztalatait összegezve alakul ki benned az a bölcsesség, amivel látod, mi fog történni veled és az életedben és fel tudsz készülni arra, hogy a legjobbat hozd ki belőle.

kép: pixabay.com

csillag, csillag, mondd meg nékem…

Pin It on Pinterest

Share This