Olyan jó érzés, mikor összeállnak a kirakós darabkái. Minden a helyére kerül. Visszafoghatatlan mosollyal éled meg a felismerést: az eddig különálló, látszólag értelmetlen részecskék végre összecsusszantak. Vége a homlokráncolásnak. Tiéd a sikerélmény, a megkönnyebbülés és igen: a büszkeség. Jogosan. Kiraktad, megoldottad.

A kirakós játék nem szabad, hogy bosszantson. Talán hallottál olyasvalakiről, akit halálra idegel. Ki lehetne kergetni a világból egy ezer darabos Ravensburgerrel. Engedd szabadjára a sóhajt: te nem így működsz. Mi kell ahhoz, hogy jól teljesíts a puzzle kirakásában? Elszántság, figyelem, koncentráció. Jó, egy kis intuíció sem árt. Néha „csak úgy” ráérzel, mit hova tegyél, melyiket fordítsd meg, hogy kulcsot adjon a kezedbe.

Képzeld el, hogy már majdnem kész vagy. Az ezerből kilencszázötvenet elhelyeztél. Látod is az ábrát. A maradék egyszerű ujjgyakorlat, már nem kétséges a sikered. Éld át, milyen szívmelengető érzés, valódi jutalomjáték a hátralévő pár perc. Mint a maraton utolsó kétszáz métere. Talán fáradtak az izmaid, a térded nyilall, de arcodon mosoly, mert a célba érést már senki és semmi nem veheti el tőled.

Vedd fontolóra: ezt a pontosan leírt, jól körülhatárolt érzést elraktározod. Pici kristályüvegbe töltöd fényesszenciáját. Gondosan ledugózod, mert oly’ becses, hogy kétségtelenül megérdemli. Miután azonosítottad, lepároltad, már csak díszes, merített papírra göngybetűzött címkét kell ráragasztanod. Ezen pedig álljon a következő felirat: „vasárnap este.”

A hét vége, szinte a legvége. Ami tőlem telik, megteszem. Bármikor kinyithatod, de vasárnap esténként mindenképp illatozd meg üvegcséd tartalmát. A boldog megelégedettség elixírjét. Alakítsd ki a szokást: Hétrenéző olvasása közben átengeded magad az Érzésnek. Nyugtázod a mögötted álló hét napot és ezzel a létderűvel fordulsz a következő etapra. Próbaként nézzük meg, mi áll mögöttünk:

Megérett helyzet, tisztán látás, megoldás: a Szaturnusz – egy fél várandósság idejéig tartó hátrálás után – direkt irányba fordult. Tartós, valódi értékkel bíró minőségek születnek.

Erő és bölcsesség, tudás és tettvágy – Nap-Mars együttállás, de nem „csak úgy.” Mintha maga Gandalf mester ült volna melléjük egy napkeltés szelfire. A kapcsolódás magas szellemiséged által vezérelt energiákat hivatott szolgálatodba állítani.

Aki szerény, valójában balf@sz balfácán. Ne szerény: a szívügyeid iránt alázattal élő légy! Erre az alapigazságra és az önérvényesítés fontosságára irányítja figyelmedet a Nap és a Plútó quadratja. Jó fej, mert azt is elmeséli: mi a lényeges különbség önzés és önérvényesítés között, hogy többé ne okozzon belső konfliktust elvenned, ami jogosan jár neked.

A kellő tudás megléte ad szárnyakat, bár a szlogen egy taurinos, gumicukorszagú folyadékot promotál. Ismereteid bölcsességgé fonódva tárják szélesre a lehetőségek kapuját. A látszólagos szűkülésben tűpontosan pillantod meg a fejlődés és emelkedés útját. A direkt irányba forduló Jupiter fényes korszak nyitányát kongatja érces bronzhangján.

Beszéltünk még arról:

A következő hét címszavai:

Varázslatos telihold a Kos jelében, különös finomságokkal felturbózva. A gatyákat, szoknyákat érdemes felkötni.

Erőparádé, avagy milyen az, amikor a Kozmosz fitogtatja megmutatja két erőbolygó teremtő kapcsolódását. Az élmény és a látvány hasonló a kamionversenyhez, mikor lóerők tízezrei szaggatják az aszfaltot (Mars-Plútó quadrat).

Szenvedély és érzelmesség: a Nap megérkezik a Skorpió titokzatos jelébe. Fátyollibbentés következik.

Lélekművészet, harmóniateremtés, érzéki szívtánc. A Vénusz és a Neptunusz rokonságban áll egymással, most pedig összedolgoznak. Ha van két bolygó, ami nem csak jól érti egymást, de a közös munka is frenetikus, akkor ők ketten bizton azok.

Felelevenítjük együtt, miért nem sorscsapás a mostani időszak.

Mutatok pár lényeges szempontot, fontolóra venni valót: miért jó ismerned születési képletedet.

Végül pedig talán a legfontosabb: oly’ sok tévhit ellenére világosan levezetjük, kielemezzük, miért a szeretet a világ(unk) mozgatórugója.

Izgalmas hét vár ránk, kifejezetten várom. Ha pár évtizeddel fiatalabb lennék, azt mondanám: be vagyok sózva. Mint csillogó szemű hatéves december ötödikén este.

kép: pixabay.com

összeáll a kép, helyükre kerülnek a kirakós darabkái –

éppen úgy, ahogy a Hétrenézőt olvasva az égi történéseket rendszerezed

Pin It on Pinterest

Share This