Kifejezetten hasznos – rendeltetésének megfelelően – használnod a visszapillantó tükröt. (Frizura- és smink igazítására sem utolsó, de nem erre találták ki.) Bár alkottak mondást, ami szerint ez felesleges, ne dőlj be neki. „Ha sokat nézed, keveset haladsz előre” – ilyesmi formán szól. Bocsásd meg, kérlek, hogy nem kerestem utána. Direkt tettem, nem lustaságból. Egészen egyszerűen nem akartam energiát adni egy ennyire téves gondolatnak.

Előre haladásodat szolgálja a hátra pillantás. Igen ritkán gyönyörködsz a tájban, a magad mögött hagyott épületekben. A visszapillantó tükör működésében ugyanis a dinamizmusra alapoz. Az égbe törő csúcsú templom, a hósipkás hegycsúcs, a kávéház nyüzsgő terasza nem tud olyan vonzó lenni benne, mint mikor közeledtél felé. Kicsit torzít, de nem az optikai valóságot. A benned kialakult impresszió mögé tesz kérdőjelet. Amit szemből láttál, annak a fordítottját szemlélheted, de nagyon hamar eltűnik álló tárgyak esetében. Emiatt marad kétség benned: tényleg jól láttam? Ezért nem szokás tükörből várost nézni.

A visszapillantó a mögöttes forgalom, azaz a téged körülvevő közlekedő minőségek vizsgálására szolgál. Itt nyer értelmet létezése. Látod, amit látsz és az agyad folyamatosan dolgozik közben. Számol, viszonyít, tervez. Ki gyorsít mögötted, tudsz-e tőle balra kanyarodni, mikor sorolhatsz ki előzés után és így tovább. Hasznos társad a veled egy rendszerben mozgó személyek, objektumok felmérésére, nyomon követésére – de csak amíg szükséges.

A tükör az időzítés fontosságát is eléd tárja. Optimális esetben nem pörgetsz kéjes elégedettség-érzést minden autópályás előzés után azzal, hogy a lassabb autót a látótérből kikerüléséig követed szemeiddel a tükörben. A manőver után egy rövid, automatikus nyugtázás következik, majd mész tovább, teszed a dolgodat. Vezeted az életedet.

Az analógiák játékában most csavarunk egyet síkból térbe – és időbe. Tükröd ég felé irányítása megmutatja az elmúlt hét csillageseményeit. De nem állóképként közvetíti, az égi mozgásokra ad rálátást. Vegyük sorba őket! De amúgy tükrösen csak egy-egy mondattal:

Szűz jelébe érkező Nap – a beérett gyümölcsök szüretelése kéz a kézben jár a rendezettség megteremtésének igényével.

Merkúr-Plútó trigon: a gondolatok és szavak végtelen emelő-teremtő ereje öltött testet.

Szeptember elseje 1: mit érdemes a napról tudnod?

Szeptember elseje 2: hogyan oldhatod a hozzá kötődő traumákat?

Mérleg Merkúr: a társad tükröd is (nocsak, megint egy tükör), aki segít önmagad jobb megismerésében.

Milgram-kísérlet: tényleg nyúl lennél; egy laborban vergődő tehetetlen tapsi?

Rugalmasság-rugalmatlanság: mi az ára utóbbinak, ami vonzóvá teszi előbbi minőséget?

Tükrösdködés után tekintetet vissza az útra! Lássuk, merre tartunk, azaz a következő hét kozmikus eseményeiről itt egy rövid és tömör lista. Őket nézzük meg, de jövő vasárnap ők szerepelnek a Hétrenéző első felében, mint megtörtént minőségek.

Erő és lélek együtt ébreszt termékenységet, álomból valóságot formáló módon. Beszállító: Mars-Neptunusz szembenállás.

Szeptember elseje: komplett égi vázlat, hogy aznap, frissiben is helyére tehesd a dolgokat. Itt említjük először, hogy a Nap a Szextáns égi egyenlítői csillagzatában jár.

Az öt „leglassabb” bolygó egyaránt hátrál, ha Földünkről szemléljük őket. De mit is jelent mindez?

Vágyból teremtés magas szinten, alkuk nélkül: Vénusz-Plútó quadrat.

Az előző tétel még magasabb szintű kidolgozása: Vénusz-Jupiter trigon.

Megújulás, mégpedig kivételesen szép módon: Szűz újhold.

Igazad van, ez csak hat bekezdés, hat írással. A hetedik legyen meglepetés, de ígérem, jó lesz.

Láttuk a mögöttes forgalmat és jó előre végig pásztáztuk a következő szakaszt. Olyan jó a csillagok fényében utazni. Pihenj, töltődj – vasárnap este, a Hétrenéző „élesedése” ideje éppen erre való. Hétfőtől pedig folytatódik a felfedezés.

kép: pixabay.com

a fókusz itt van, az irányításon, de néha nézd a tükröt is

Pin It on Pinterest

Share This