A vasárnap este az elámulás ideje – többek közt. Elámulok, mennyi nagyívű égi történés köszöntött ránk csak az elmúlt hét napban. Kicsit azt érzem, hosszú hetek eseményeiről írok. Pedig nem. Tényleg ennyire sodró lendületű, kalandos időket élünk. Valójában nem könnyű felfogni, hogy a ma embereként milyen kivételes kegyelemben részesülünk. Régebben több életet kellett leélni ilyen mennyiségű – és persze minőségű – megtapasztaláshoz.

Ahogyan a bekezdések közötti üres, fehér részek tagolással segítik a szöveg olvasását, úgy érdemes a hét utolsó napján szusszanni és összegezni. Lássuk, mi áll mögöttünk!

Egekbe csapó fortissimóval indult a hét: a növő Hold az Oroszlán szívével találkozott. A Regulus különlegesen szép energiái ébresztették fel azt a bizonyos lelkierőt. Érzelmekkel átszőtt kraft testesült, hogy vele és általa lúgozd átlátszóra, majd kukázd félelmeidet.

Kisvártatva hírt adhattam egy ritka – és persze ritka szép – vágyvalósító kozmikus kapcsolódásról. A Nap és a Neptunusz trigonja szintén a lélek birodalmába kalauzolt, de annak legmélyebb rétegeibe. Ott leltél rá mindazon vágyadra, aminek megélése, megvalósítása immár időszerű.

A lágy, érzelmes energiák után, rájuk építkezve robbant be a Nap-Plútó szembenállás. Hatása elképesztően jó, átrendező, újraépítő. Maximalista jellege a méltatlanságok kíméletlen lenullázásában is testet ölt. A kialakult vákuumba pedig a létező legjobb, kompromisszumoktól mentes minőségeket plántálja el. Talicskabirtokosként csak akkor veszélyeztet, ha ürülékkel halmozott a járgányod.

Az előkészített spirituális talajba különleges, egyedi, zseniális sugallatok is érkeztek. Termékeny, tisztaságra és szabadságra törő inspirációkat köszönhetünk a Nap és az Uránusz quintiljének. Bombasztikus spirituális tápoldat ez, még a leghihetetlenebb ötletcsírádat is segít szárba szökkenteni. A Kozmosz működése felett érzett csodálatot erősítő, alátámasztó mozgás a legjavából.

Ha már Kozmosz: a szó jelentése – rend. Ezt a „minden a helyén van és a maga formájában tökéletes” minőséget újra és újra átélheted. Nagy ívekben gondolkodni, előre látni, jövőt tervezni – leginkább – a Jupiter segít. Jövőd fényességét úgy emelheted, mintha csodalámpát dörgölnél. A Vízöntő jelébe visszatérő Jupiter segít a tudás és bölcsesség szellemének kiemelkedésében. Mind inkább hiszel szabadságot teremtő, bölcsen döntő képességedben. Ha még homályos, úgy öt hónap áll rendelkezésedre a mindenre kiterjedő takarításra.

Két ordas, sunyi félelem-farkast is csővégre kaptunk. Pont annyira hasznosak és kívánatosak, mint a teniszlabdányi jégeső, ennek ellenére nem számít unikumnak a felbukkanásuk. Ha eddig róttad a köröket a „nem vagyok elég jó” vasútján, húzd a vészféket, éppen ideje leszállnod. A döntésiszony és a „hogyan dől majd rám az egész világ, ha rosszul döntök” démonjáról pedig megállapíthatod: lufi. Felfújt jelenség, hegyes varrótűt oldalába nyomva nem csak kipukkasztod, de ernyedt, nevetséges küllemű torzóvá silányítod. Az pedig sok minden lehet, de félelmetes nem.

A becsülettel végzett munka adta jóleső öröm természetes módon jelenik meg benned így, a hét végén. Nem keveset végeztél. A szusszanás, összegzés nyilvánvaló velejárója, tovább gördülése az előre tekintés. Lássuk, mit hoz a jövő hét!

Különlegesen felhangolt gondolkodást kapunk a hét elején. Szellemi Bösendorfer-minőséget kínál a Merkúr. Két társa segíti ebben: a Sirius és az Uránusz. Világos, zseniális, ám konkréten lehozható, működtethető sugallatok, építő gondolatszikrák termékenyítik nyaktól felfelé a földi vándort.

Szerelmet is szővünk a sorok közé, méghozzá nem keveset. A Vénusz két történetet is kiérdemel, de ez helyénvaló. Egyrészről a ma emberének igenis szüksége van egyensúlyra, harmóniára és a mindennapok gyakoriságában megélt létörömre. A szerelem bolygója Előbb az Oroszlán szívével, a Regulussal találkozik, majd a Szűz asztrológiai jelébe lép be. Mindkét kozmikus esemény saját regét fog kapni.

Apropó, Oroszlán: a Nap is bekopogtat a zodiákus sörényes cikkelyébe. Méltó módon illendő megemlékezni róla, még inkább kiterjesztve a rálátást. Ez ugyanis az egyik kulcsszava az asztrológiai jelnek. Játsszunk a szavakkal! Ha olvasol róla, milyen ragyogó módon láthatsz rá a minőségekre Oroszlán Nap idején, az már önmagában rálátás-erősítő. Ráláttatod magad a rálátásra.

A tüzes minőségek (Regulus, Oroszlán) után lágyság és érzelmek köszöntenek be. Szombaton Vízöntő teliholdat ünneplünk (vagy ő bennünket – nézőpont kérdése), a Nap pedig – csillagképi értelemben – a Rákban jár. Ennek jelentősége oly’ mértékű, hogy szintén két mesét érdemel. Rákságának ecsetelése mellett a csillagzat Tekintetével is találkozik, ami különlegesen finom, belső látásodat élesíti ki. Itt már nincs homok a szemedben, sem optikai csalódás. Tisztán, szívvel látsz.

Ez csak spórolós ételkóstoltató által fukarul kínált csemegécske ahhoz képest, ami valóban vár ránk a jövő héten. Talán már ennek birtokában is nyugodtan és jó szívvel indítod hetedet, mert már tudod: többet kínál a látszatnál. A Te tudásod pedig a hétköznapok torzsalkodásai fölé emel, emlékeztetve: csillaggyermek, kozmikus lény vagy. Utóbbi kifejezés azt is erősíti: rendben (Rend-ben) vagy.

kép: pixabay.com

bármerre is nézel, mindenütt kozmikus csodákat láthatsz

Pin It on Pinterest

Share This