A szokások alakítják életünket, akár tetszik, akár nem. A nagy dolgok, a jelentős sorsfordulatok ezerszer látványosabbak. Lehet rájuk emlékezni, előjelüktől függően kitörő örömmel vagy mély búskomorsággal. Ám ők meglehetősen ritkák. Egészen egyszerűen nem viselnéd el a heti nyolc temetés és a két lottóötös érzelmi cibálását; nem erre terveztetett az ember hardvere.

A mindennapok jellemző, ismétlődő történései, bár apróságoknak tűnnek, de a lényeget döntik el. Mert gyakran bukkannak fel, ha úgy tetszik: sok van belőlük. Nap nap után találkozol velük, megéled őket. Gondolj a nyaralásra: ha elutazol a perzselő nyárban tíz napra csobbanni a tengerre, szuper. A szállásod átmeneti otthont kínál, jól érzed magad. Egész évben mosolyogva emlékezhetsz a pihenés napjaira. De a többi 355 napon ott élsz, ahol. Az az elsöprő többsége életednek, ergo az határozza meg, hogyan érzed magad. Hol és kivel élsz, mit dolgozol, elégedetten hajtod-e álomra esténként a fejed? Ez a lényeg.

Ha valóban minőségi változtatás akarsz életedben eszközölni, a legeslegkisebb lépcsőfoknál, apró szokásaidnál kezd. Például alakítsd át a kényszeres papucselrendezési rigolyádat. Meg fogsz döbbenni, milyen mértékű szabadságot kapsz az első háborgás és szorító érzés leküzdését követően.

Segít, ha rendszert, megtartó kereteket viszel bele. Amire támaszkodhatsz, de nem karámlécként szab gátat tudati- és cselekvési szabadságodnak. Az időszakos megpihenés és leltárkészítés éppen ilyen. De nem csak hátra érdemes ilyenkor tekinteni. Először persze igen, de a múlt ismerete a jövőt is segít jobb minőségben megrajzolni. Ennek szellemében indult a Hétrenéző jó pár hónapja. Íme, a mögöttünk lévő hét történései, írásai:

Nap és Szaturnusz együttállása: hol az érték? A valódi, igazi, ami kiállja az idő próbáját és fénye bizony nem fakul meg. Mert a gyémántot sem csiszolva nyerik a bányákból.

A direkt irányba forduló Merkúr igazán különleges energiákat mozdított meg; a kommunikáció és a gondolkodás rakétaszerű lökettel gazdagodva munkálkodik.

Erő, amivel teszel a szabadságodért. Ez a Mars és az Uránusz trigon fényszögének (egyik) pozitív hozadéka. Nem lehet túlbecsülni a jelentőségét.

Tolkien zseniális életműve után szabadon: valóban az Egy Gyűrű hatalma mindenek feletti? Hogyan jelenik meg az a jegygyűrű szimbolikájában?

A hármasság jellemzően szent. Nem egy vetületében értelmezhető a szent triumvirátus, ebben az írásban az egyik emblematikus megjelenését vettük górcső alá.

A végére két, nem éppen az osztatlan népszerűséget megcélzó kérdés maradt: mi a csillagjegyed? Illetve: valóban nincs két valóság?

Ami pedig a következő héten várható:

Merkúr-Plútó együttállás, hogy fűszeresen induljon a hét.

Mars és Vénusz szintén találkozik, nem is akárhogyan és nem is akármeddig. Magyarán: csodajó dolgok sülnek ki a női és férfi energiák nászából.

A Jupiter és az Uránusz szövetsége is mesét érdemel, mert tudnod kell arról, mi az, amiben és ahogyan kamatoztathatod kettejük aktuális fényszögének energetikáját.

A jövő hétre is maradt provokatív kérdés: tényleg hülyének kell lennünk? Valóban?

Egy bizonyos folyamat hosszáról, kezdetéről és végéről is szót ejtünk.

Végül kedvenc vesszőparipáim egyike vágtázik elő: miért kerülendő az eszménytelenség.

Pörgős, történéseket hozó időszakban vagyunk. Unalmasnak nemigen mondható időszak oszlopos heteiben tartunk vasárnaponként egy kis leltárt, ami segít jobban tájékozódni, tisztábban látni, honnan hová tartunk. Ezért Hétrenéző.

kép: pixabay.com

ennyire színes, összetett, ám gyönyörű időszakban élünk – van benne rendszer

Pin It on Pinterest

Share This